marți, 23 iunie 2009

Bacalaureat la maturitate

Zilele astea se sustine examenul national de Bacalaureat.
Inca un examen la sfarsitul caruia vom afla de toate magariile care se fac intre elevi si profesori, inca un an cand vom afla de zecile de kilograme de fituici din toalete, inca un an cand o sa auzim laudele brave ale unora care au reusit sa copieze in stil mai mic sau mai mare.
Examen care marcheaza sfarsitul perioadei de invatare "asidue" pentru unii, iar pentru altii, sfarsitul perioadei de liceu si doar atat.Bacalaureatul (nu)mai este privit ca un examen al deplinatatii facultative ale unor notiuni, nu el este privit ca un examen care solicita informatii total nefolositoare, ca un examen fara relevanta (pentru ca asta a ajuns), ca un examen ce marcheaza inceputul maturitatii deopotriva psihice dar si intelectuale.
El ar trebui sa aduca in prim-plan un nivl mediu de cunostinte, ar trebui sa marcheze izotopic oamenii care sunt gata pentru a face fata in societate, care sunt capabili sa fie inscrisi in piata fortei de munca.Piata care NU da DOI BANI pe balacaureat pentru ca nici nu merita.
A intrat in definitia examenului ca toata lumea trebuie sa ia 10 la probele orale, si la sport, a intrat in definitia lui ca profesorii trebuie sa nu te intrebe nimic la problele astea, a intrat in definitia tuturor ca ar trebui sa ti se dea sansa sa copii, ca altfel "comisia e grea".
As vrea sa vedeti niste subiecte de dinainte de 2000 sa zicem, sa vedeti acolo examen de Bacalaureat;)
Melodia e vesela, nu ar trebui.Nu avem ce sarbatori, prea putini oameni care absolvesc liceul in urma examenului astuia, pentru cei putini mult respect.

Niciun comentariu: