marți, 15 decembrie 2009

Personalitati

Aveti 3 incercari sa va dati seama de unde scriu postarea asta:))
Suntem inconjurati de ceea ce suntem, de oameni si totusi suntem unici. In cursul unei zile langa noi respira si traiesc vieti se parate, sau nu, alti oameni.Cu problemele lor, cu jumatatile lor de mana, cu rucsacul plin de aceleasi cursurile pe care le vrem si noi sau cu o cafea in mana. In paltoane si trench-coat-uri de alte culori cu fularul prins in alt fel, dar totusi in 3 ani de zile am invatat ceva.
Pe dinauntru suntem la fel, aceeasi muschi, aceleasi tendoane, artere, vene, nervi, organe, tesuturi, un haos care totusi ne individualizeaza. Asezarea cromozomilor si interdependenta lor ne face inca din saptamana a 3-a de viata intrauterina sa fim altfel.La inceput ne bate inima mai tare deat in mod normal, 120-150 bpm (tahicardie fiziologica), la inceput limba si pieleea sunt principalele organe de simt, si pentru unii dintre noi asa raman toata viata.
Dar personalitatea nu are mai nimic de-a face cu toatea asta, ea insasi le influenteaza, o reactie un lant de transformari se produce undeva in timpul transcriptiei cromozomale.Un copil fiind totusi care un hdd gol, pe care parinti-l folosesc de multe ori care pe unul de back-up, face ca minunea sa se intregeasca.
Culmea, cateodata personalitatile se aseamana. Asta ne ameteste, ne halucineaza in asa fel incat suntem capabili sa avem mai multe jumatati pe unitatea de miocard. Cand descoperim ca ecuatia asta are prea multe necunoscute, cand observam ca miocardul este inabusit de gruparile aldoolice ale fiecarui individ ne reprofilam. Facem curat si spunem ca vom fi mai selectivi, vom incerca sa nu ne mai suprasolicitam in plan sentimental. Nu, nu e asta scaparea.Inima are 4 camere, 2 sunt unitati de primire a sangeluisi 2 din ele de expulzi. Circulatia este :inchisa, dubla si completa.
Probabil ca pe langa ciclul inimii in cei 2 mari timp, sistola-diastola, mai exista si-un alt ciclul al personalitatilor din jurul nostru.
Nu putem trai intr-o continua sistola, dar ne fortam cateodata sa diastolizam pe cei de langa noi ne nesfarsit. La un moment dat voi avea nevoie de-un defibrilator, dar pe tine te-as primi bucuros:)

4 comentarii:

Unknown spunea...

frate daca tot scrii asa mijto dc nu te ai facut filozof? te descurci destul de bine la chestii din astea:D

Di spunea...

parca e o lectie la biologie :)

Ciocolatika spunea...

Explicatiile logice din planul anatomic nu le poti aplica si pentru planul spiritual . Nu iti explici de ce simti, doar simti :P

Lorelei spunea...

filosofia si biologia,cat si putina literatura si chestii de viata(oarecum),toate contopite intr-un cuvant intraductibil-Becks(si ma refer la tine,nu la bere)
take care!>:D<