miercuri, 8 aprilie 2015

Pragmatismul ! Se vindeca ?

PRAGMÁTIC, -Ă I. adj. 1. care urmărește aspectul practic, utilitatea; (peior.) care ia drept criteriu al adevărului valoarea practică. 2. bazat pe studierea faptelor.

Se spune ca oamenii pragmatici nu sunt buni oameni de vanzari, ca urmeaza profesii ce utilizeaza legile fixe, ca atrag oameni din aceeasi sfera, ca sunt anticalofili.

Pentru ca am tot crescut in ultimul an, (am tot 1.93), am ajuns sa respir un aer mult mai complex, vad si simt lucrurile altfel decat levedeam acum 7 ani cand am scris aici prima data. Sunt 7 ani !

Am intalnit oameni extraordinari, prin felul in care sunt conturati, prin felul in care se comporta (fals sau nu), pentru ceea ce fac ei si pentru ceea ce reprezinta pentru cei din jurul lor. 
Daca m-am priceput vreodata la ceva, m-am priceput prin excelenta la oameni, dupa 5 ani de SMURD, si activitate in "sistemul" medical romanesc, dupa ce am vandut de la produse de curatenie profesionale(?) pana la evenimente pot spune, cu mana pe inima ca am crescut.

Activitatea mea e inca tulbure, ma trezesc dimineata, ascult in fiecare zi alta melodie pe youtube, n-am simpatizat niciodata radioul, numai am TV de 4 ani. Ies afara si incep sa discut cu oamenii, la telefon, pe mail, pe facebook, cateodata toate 3 deodata, marturisesc ca alea-s cele mai misto momente :))

Acum mai bine de o saptamana am primit un task clar: sa gasesc un PR pentru un brand nou lansat pe piata. Am urmarit oamenii pe linkedin, facebook, google, blogger, wordpress, etc. pana cand am ajuns la A. (din motive de confidentialitate nu am sa-i divulg numele, cu toate ca e unul din cele mai delicate si gingase nume). Si mie-mi plac numele, am o afinitate pentru unele :D

A. are o varsta frumoasa (la care eu aveam un pragmatism mult mai ridicol), este expresia a ceea ce inteleg eu ca este un fashion icon, fara sa se mediatizeze, fara sa aiba un blog, o simt ca pe o persoana care absoarba informatie de peste tot, de la toti.
Nu, nu o sa fie PR-ul brand-ului astuia probabil niciodata, dupa o discutie care-a debutat profesional si-a ajuns provocative mi-am dat seama ca nici n-ar fi putut imbraca rolul asta. 

Nuuuu, comunica foarte bine, clar si raspicat ! *nu mi-am dat seama daca e pragmatica sau nu, inca 

De ce am continuat sa discut cu ea dupa ce ofertarea s-a terminat? Eu cred ca asta e provocarea, sa poti sa discuti cu un om dincolo de camasa, cravata si sacou; mai ales ales cand iti da senzatia ca poti discuta orice. 
Dand cartile pe fata, daca A avea 120 kg, cosuri pe fata, o atitudine care sa tradeze o frustrata, e clar ca nu ii mai propuneam postul asta, numai ajungeam aici.
Am invatat ca trebuie sa tin langa mine oameni frumosi (dada, si fizic) din toate punctele de vedere; am fost, sunt si cred (sper) c-o sa fiu un mare amator de frumos sub toate valentele lui. 
A. ? Daca e frumoasa? 
Despre ce vorbim?

Are o serie dee trasaturi fizice care-ti spun, iti exclama: hello, sunt ALTFEL ! Ce ma incita cel mai tare e ca trasaturile astea, "altfel" se impletesc cu modul analitico-funny in care se exprima, tradeaza o persoana complexa.

Fara sa fie voluptoasa, ma da spate minimalismul cu care reuseste sa impuna imaginea brand-ului ei. Eu cred ca in fiecare dintre noi traieste un brand, el poate fi vandut job-ului, partenerului de viata, copiilor, societatii, sau il poti cultiva, il poti imbogati, il poti lasa sa creasca liber si frumos. 

A. este un brand, este tipa cu care as putea sa vorbesc 2 zile si n-as avea nevoie de apa. Cumva imi taie respiratia, e un mix de sex-appeal, smartness, potential, imagine si identitati pe care mi le sugereaza. 

Breath taking, trully !
E genuine, mai rar.
Trimiteți un comentariu